Daarom

Wat licht allemaal kan

Dat ligt er helemaal aan, waar het voor is. Mensen enthousiast verwelkomen en ze langer geboeid houden. Knappe architecten nog wat knapper laten lijken. Oude, karakteristieke panden revitaliseren. Moderne gebouwen een eigen identiteit en beleving geven. Subtiel strijklicht. Indruk maken. Glashelder & fris en tegelijk intiem & sfeervol overkomen. Snel van stemming wisselen, als het nodig is. Kantoormensen scherp houden, creatieve denkers losser maken. De looprichting aangeven. Het overal een graadje warmer stoken, zonder extra verwarmingskosten, door met licht de gevoelstemperatuur te beïnvloeden en af te stemmen. Plezier in het werk bevorderen. Rust in de tent brengen. Sprankelend accentueren of juist onopvallend simpel aanwezig zijn, maar toch. Energielabels positief beïnvloeden: zorgen voor meer lichtopbrengst met minder vermogen. Renovatie écht laten slagen. Goede verlichting gaat geld opleveren; alleen al omdat mooi licht een positieve uitwerking heeft op mensen. 
Een slim lichtplan: het kan een verschil van dag en nacht betekenen.

Wat we doen

Alles begint met licht, vinden wij. Dat is de basis voor beter wonen, werken, ontspannen. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het bouwbudget. Vaak onderschat.

Lichtarchitectuur – lichtplannen – lichtadvies – controle in uitvoering.

Alleen licht dus?

“Ik wil hier sfeervol licht” kan een opdrachtgever zeggen.
Daar is meer voor nodig dan alleen verlichting aanbrengen. Wij kijken naar alle disciplines in het systeem: reflexiefactoren zoals kleuren, materialen, meubels en daglichttoetreding, het uitzicht naar buiten, hoogteverschillen, details die best gezien mogen worden, de beoogde functie van de ruimte, stuk voor stuk even belangrijk. Klopt er één element niet, dan kan het totaalbeeld direct al minder krachtig zijn. Dat is onze kracht: vakmensen adviseren om vanaf de eerste schets de juiste keuzes te maken, ook als het om verlichting gaat. Juist als het om verlichting gaat. 
Energiezuinig en duurzaamheid tellen heel hard mee, maar er zijn veel meer smaken.

Het lichtplan moet een samenspel zijn van techniek, psychologie en gedurfde creativiteit. Wat iedereen zou kunnen – van een donkere ruimte een fonkelende armaturenshowroom maken – dat gaat niet werken; wij gaan eerst maar eens uit van wat licht met mensen doet. 
Pas daarna zoeken we daar de passende armaturen en vormen bij. Dan ga je het zien.

Wie voor buroLicht kiest, durft ook wel buiten de geëffende paden te gaan. Ons vaste plan-van-aanpak bestaat niet. We beginnen graag met een leeg vel en een schone lei.